Sokkoló esetre derült fény a napokban: egy pátyi boncmester emberi testrészeket vitt haza a patológiáról, amelyeket a kertjében találták meg.

A hatvan év körüli pátyi férfi már közel 30 éve dolgozik a szakmájában, az ország legnevesebb egyetemének patológiáján tevékenykedett. Besurranó tolvajok buktatták le, ugyanis több emberi testrészt találtak hordókban az udvarán, majd jelentették a rendőrségen. 

Még most is vizsgálják, hogy vajon milyen szándékkal gyűjtötte otthon az emberi maradványokat. A Magyar Nemzet álláspontja szerint a halottszállítók pénzt kapnak a szállításért, azt azonban nem tudni, hogy ez az összeg magába foglalja-e a hamvasztás költségét is - legyen szó holttestről, vagy amputált végtagról. Vagyis valószínű, hogy tiszta nyereség keletkezik a halottszállítók előnyére, ha nem történik meg a hamvasztás. Ezért feltételezik, hogy a különös eset magyarázta nem más, mint sikkasztás - írja a Magyar Nemzet nyomán a Blikk. 

Sikkaszthatott a pátyi boncmester (Illusztáció)Forrás: Shutterstock

A rendőrség a szabadlábon védekező boncmesterrel szemben emberi test tiltott felhasználásának alapos gyanúja miatt indított eljárást. Bűnössége esetén akár három év börtönbüntetést is kiszabhatnak.