Nagy fordulatot hozhat egy tanú vallomása Galambos Lajos ügyében. 

Lagzi Lajcsit közműlopással vádolják, a szerdai tárgyaláson ismét tanúkat hallgattak meg az ügyben. Az egyikük vallomása fordulatot hozhat, ugyanis szavaiból az derült ki, hogy Galambos Lajos sosem volt tulajdonosa sem az építtető sem a kivitelező cégeknek, így nem állhatott érdekében az illegális lekötések beszereltetése a lakóparkban.

Galambos Lajos ügyében fordulat jöhetFotó: Csudai Sándor - Origo

"A vád szerint Galambos Lajos volt a feje és strómanokon keresztül irányítója annak a céghálózatnak, amely a Boglárka Lakóparkot építtette és vagy részt vett a kivitelezésben. Ezzel szemben ügyfelem csak közvetve köthető a projekthez. Ezt igazolták a tanúk is, aki elmondták a bíróságon, hogy igazoltan ők voltak a cégek tulajdonosai. Megjelent az a férfi is, aki ténylegesen építtette a lakóparkot és aki megbízta a fővállalkozót a kivitelezéssel, vagyis a közművek bekötésével is. Ő gyakorlatilag tisztázta ügyfelem szerepét, ami nem volt más, mint hogy ismertségével segítsen az ingatlanok értékesítésében" - mondta a Ripostnak Lajcsi ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián. Hozzátette, annak a vállalkozónak a neve is elhangzott, aki a feltételezések szerint öncélúan elvégezte az illegális lekötéseket. 

"A vallomások fényében nehéz megindokolni, hogy Galambos Lajost milyen érdekek vezették volna ahhoz, hogy illegálisan áramot vételezzen a lakóparkban, hiszen semmilyen érdekeltsége nem volt a projektben. Konkrétan meg is neveztünk egy személyt, aki vélelmezhetően elkövette a cselekményt. Az illető nem csak hogy alvállalkozóként részt vett az építkezésen, de hosszú időn át több ingatlan bérlője is volt" - mondta.