Egész hétvégén strandidő lesz: marad a kánikula

Forrás: Shutterstock -
kánikula időjárás strandidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégi kánikula után a jövő hét eéején jöhet egy kis felfrissülés. 

Péntek


Hajnalban ugyan elvétve előfordulhat egy-egy zápor, zivatar; de ezt leszámítva folytatódik a túlnyomóan napos, meleg, igazi strandidő. A hőmérséklet csúcsértéke 29 és 33 fok között alakul, sokfelé lesz hőség. Az északi szél napközben megélénkül.

Forrás: Shutterstock


Szombat


Szinte alig lesz felhő az égen, forró napsütésre számíthatunk. Esőre nem kell készülni. Az északi szél néha megélénkül, de egyébként gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 14-16, délután 27-32°C körül valószínű.


Vasárnap


Délelőtt még marad a sok napsütés, aztán délután egyre magasabbra törnek a gomolyfelhők, de zápor, zivatar esetleg csak a nyugati határszélen fordul elő. Hajnalban felfrissül a levegő (10-18°C lesz), délután marad a meleg nyári hőmérséklet (29-31°C).


Hétfő és kedd


Nyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Hétfőn inkább még csak a Dunántúlon, kedden már több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Átmenetileg több helyen megszűnhet a hőség, felfrissülhet a levegő - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.