Orbán Viktor azt kéri, aki köhög, lázas, ne menjen emberek közé: készülünk a koronavírus második hullámára

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher -
járvány Orbán Viktor koronavírus második hullám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakorlatilag az egész világ a koronavírus-járávny második hullámára készül. Magyarország miniszerelnöke, Orbán Viktor is beszélt erről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

Ahogy az Origo is megírta, a miniszerelnök elmondta, az Operatív Törzs, bár nincs képernyőn, folymaatosna dolgozik. Ő maga mindig azzal kezdi a reggeleit, hogy megnézi a fertőzőttségi és halálozási adatokat, valamint azt, hogy alakult-e ki gócpont hazánkban. Létrehoztak egy speciális egységet is, amit akkor fognak bevetni, ha valahol szuperfertőző személyre bukkannak.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő brüsszeli újságíróknak nyilatkozik az Európai Unió csúcstalálkozójának harmadik napján a Leopold parkban 2020. július 19-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor ugyanakkor a polgárok segítségére is számít a koronavírus-fertőzés elleni védekezésben: a boltokban, tömegközlekedésen viseljék a maszkot, tartsák be a másfél méteres távolságot. Fontos a józanság ebben a helyzetben: aki például köhög vagy épp lázas, kerülje a másokkal való kontaktust.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.