Szigorodnak a szabályok: leszállíthatják az arcmaszk nélkül utazókat a BKK járatairól

Forrás: Shutterstock -
BKK szabály arcmaszk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas jelentősége van annak, hogy betartsuk a megmaradt intézkedéseket, például a szájmaszk használatát. Aki nem tesz eleget a szabályoknak, az kizárható a közösségi közlekedési szolgáltatásból.

Ugyan Magyarországon alacsonyabb a fertőzésszám, ez nem jelenti azt, hogy a megmaradt intézkedéseket nem kell betartani. A környező országokban növekvő betegszám indokolja, hogy mi is megtegyünk mindent a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. A maszki viselése is ilyen, és továbbra is kötelező a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön, de a BKK nem reprezentatív felmérése szerint egyre kevesebben takarják el az arcukat.

A maszk viselése továbbra is kötelező Forrás: Shutterstock

"

nem az állunkon, a nyakunkon, vagy a fülünkön lógva, hanem úgy, hogy a lehető legjobban eltakarja a szájunkat és az orrunkat is,

Aki a kötelezettséget ezek után is figyelmen kívül hagyja, ezzel utastársai egészségét veszélyezteti, az utazási feltételek szerint akár ki is zárható a közösségi közlekedési szolgáltatásból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.