Felhőszakadás és jégeső is jöhet még, viharos szélre is számíthatunk

időjárás felhőszakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Esős, szeles időjárásra számíthatunk, de azért nem lesz egész héten ilyen: ekkora süt ki újra a nap.

Hétfő
Gyakran lesz gomolyfelhős az ég. Hajnalban főleg a középső tájakon, majd a napközbeni naposabb idő után estétől nyugat felől egyre több helyen várható zápor, zivatar. Késő este ÉNy-on heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. A déli, délkeleti szél sokfelé lesz élénk, zivatarok környezetében viharos. 27 és 31°C között alakul a hőmérséklet.

Felhőszakadás és jégeső is jöhet - Képünk illusztráció Fotó: Koncz Márton - Origo


Kedd és szerda
Erősen felhős időre számíthatunk, és mindkét nap több helyen várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél gyakran lesz erős. Visszaesik a hőmérséklet, szerdán a tartósan csapadékos tájakon mindössze 22 fok körül alakul a csúcsérték.


Csütörtök
Augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk napján határozottan csökken a felhőzet, nyugaton már sok napsütés várható. Elszórt zápor, zivatar csak a keleti tájakon fordul elő. Kellemes nyári meleg valószínű 26-31°C közötti maximumokkal.


Péntek és szombat
Sok napsütésre, újra hőségre, igazi strandidőre van kilátás. A hőmérséklet 32 fok körül alakul - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.