Időjárás előrejelzés: Ekkor érhet ide a zápor

Forrás: Shutterstock -
eső csapadék időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsére komoly időjárás-változás nem várható a hét második felében sem, ám egy enyhe hidegfront érkezik hazánk felé, amely elszórtan kiválthat itt-ott egy kis csapadékot. Íme a részletek.

Csütörtök

Fátyol-és gomolyfelhők szűrik a napsütést, zápor esetleg elvétve fordul elő északkeleten. Erős lesz az ÉNy-i szél. Gyenge hidegfront vonul át hazánk térsége felett. 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Péntek

Száraz, meleg időre számíthatunk. A többórás napsütést továbbra is kevés felhő zavarja. 25 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk. Élénk lesz a déli, délkeleti légmozgás.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Szombat

A napsütést már gyakran zavarják gomolyfelhők és zápor, zivatar is előfordul. Tovább melegszik a levegő, országos hőség várható, délen akár forróság is lehet 35 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap

Nyugat felől egyre több helyen fordul elő zápor, zivatar, eső. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Délutántól egyre inkább megerősödik, majd viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Az ország nagy részén még 28-35 fokos meleg valószínű, nyugaton lesz már hűvösebb - írja a Köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.