Koronavírus: Ha ide utazol, újból két hét karantén vár rád

karantén Nagy-Briannia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak ránk vonatkozik a rendelkezés.

Az intézkedés alapján azoknak, akik brit idő szerint hajnali négy óra - közép-európai idő szerint öt óra - után érkeznek Magyarországról és Portugáliából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük.
A rendelkezés a brit állampolgárokra is vonatkozik.

A brit kormány csütörtökön bejelentett intézkedésének hatálya Angliára terjed ki, de még aznap a skót, majd a walesi kormány is közölte, hogy Magyarország esetében ugyanilyen döntést hozott.

Ennek alapján a Magyarországról Skóciába és Walesbe érkezőknek szombat hajnaltól szintén karanténba kell vonulniuk.

A skót és a walesi kormány Portugáliát már korábban levette a karanténkötelezettség alól mentesített országok listájáról.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Időközben a brit külügyminisztérium is megváltoztatta Magyarországra vonatkozó utazási útmutatását, közölve: a koronavírus-kockázati helyzet megítélése alapján a legszükségesebb esetektől eltekintve eltanácsolja a briteket Magyarország felkeresésétől.

Az útmutató hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a brit külügyminisztérium a már Magyarországon tartózkodó briteket nem szólítja fel azonnali távozásra, és arra sem, hogy rövidítsék le magyarországi látogatásukat.

Az érvényes szabályozás szerint a Magyarországról és Portugáliából érkezők a kétheti karanténidőszak letelte előtt is elutazhatnak Nagy-Britanniából, de ha két hétig vagy ennél rövidebb ideig maradnak, tartózkodásuk teljes időtartamára elkülönítésben kell lenniük.

A karanténelőírás megszegőit Angliában ezer font (csaknem 400 ezer forint) pénzbírsággal sújthatják.
Az érintettek a karantén ideje alatt munkába, iskolába nem járhatnak, tömegközlekedési eszközökkel vagy taxival nem utazhatnak.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.