Ez történik halálod után a Facebook-oldaladdal

Forrás: -- -
halál Facebook
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdemes rendelkezni a Facebook-oldalunk sorsáról is arra az esetre, ha meghalnánk. 

Senki sem szereti azt tervezgetni, mi fog történni a halála után, pedig sajnos ez is az élet velejárója. Gondoskodunk az otthonunk és más értékes ingóságaink sorsáról, hogy azok a lehető legjobb kezekbe kerüljenek.

De mi a helyzet a közösségi oldalainkkal?

Mint kiderült, sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg szeretteinket, ha gondoskodunk a Facebook-oldalunk sorsáról is. Például úgy, ha megadunk egy vagy akár több hagyatéki kapcsolattartót.

Képünk illusztráció. Forrás: Origo

"Ha nem ismerjük szerettünk jelszavait és az élete során kapcsolattartót sem adott meg, akkor két opció van, de mindkettőhöz igazolnunk kell, hogy családtagok vagyunk, és hogy az illető valóban meghalt" - mondta Radisics Milán, social média szakértő.

"Kérhetjük, hogy az elhunyt oldalát alakítsák emlékoldallá. Bejegyzései, fényképei így továbbra is láthatók, de a rendszer már nem kezeli élő felhasználóként, nem emlékeztet a szülinapjára, és nem ajánlja fel lehetséges ismerősnek sem. A másik lehetőség, hogy töröltetjük a fiókot, és így mindene eltűnik. Egyik esetben sincs lehetőség kikérni a elhunyt üzeneteit vagy jelszavát, családtagunk helyett ugyanis a halála után sem vehetjük át az irányítást" - írta meg a Metropol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.