Szívhalált idézett elő, hogy bebizonyítsa mennyire jó az újraélesztéseben - 85 ember halálát okozta

gyilkosság újraélesztés szívhalál Németország életfogytiglani büntetés ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Figyelemre vágyott, ezért több kórházi betegnél is szívhalált idézett elő a német ápoló, hogy bebizonyíthassa, milyen jó az újraélesztésben. 85 ember veszítette el miatta életét. 

A 43 éves német ápoló 2000-2005 között követte el a szörnyű bűncselekményeket, amikor egy Alsó-Szászország tartományában található kórházban az intenzív osztályon dolgozott - írja a BBC.

85 emberrel végzett az ápoló, hogy bebizonyíthassa, mennyire jó az újraélesztésben (A fotó illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Niels H. néven azonosított egykori ápoló 2005-ben bukott le, amikor az egyik kollégája rajtakapta, hogy halálos veszélyt okozó injekciót ad be a betegnek, emellett egy másik betegnél leállított egy létfontosságú berendezést, amivel gyógyszeradagját túladagolta, így szívhalált idézett nála elő. Állítólag borzalmas tetteit azért csinálta, hogy bebizonyítsa, mennyire jó az újraélesztésben. Az újraélesztések számos esetben sikertelenül végződtek, tehát az ápoló megölte a betegeket.

A férfit 2008-ban jogerősen elítélték, majd később 2015-ben egy másik ügy miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték kétrendbeli emberölés és kétrendbeli emberölési kísérlet miatt. A hosszú évek óta húzódó ügy végére idén szeptemberben került pont. A felülvizsgálati kérelmeket elutasították, a volt ápolónak élete végéig rácsok mögött kell ülnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.