Koronavírus: ekkora az érdeklődés a vakcina iránt

Forrás: AFP/Joel Saget -
vakcina védőoltás COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég indult a regisztráció a koronavírus elleni oltásra, és már most látszik, hogy óriási az érdeklődés - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerdán.

Dömötör Csaba a kormány Facebook-oldalára feltett videóban elmondta, a regisztrálók száma egy nap alatt meghaladta a 100 ezret.
"A regisztrációval egyrészt mindenki jelezheti az oltás iránti igényét, másrészt, ha szeretne, akkor rendszeres tájékoztatást kaphat az oltással kapcsolatos fejleményekről" - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Közölte azt is, a kormány már több mint 17 millió oltóanyagot kötött le különböző gyártóknál. A tömeges oltások akkor kezdődhetnek - fűzte hozzá Dömötör Csaba -, ha az egészségügyi hatóságok engedélyezik a vakcinát vagy vakcinákat. Az államtitkár elmondta, arra biztatnak mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.