Koronavírus: kiterjedtebb és hosszabb harmadik hullámra számítanak Dél-Koreában

COVID-19 Dél-Korea harmadik hullám koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eddigieknél kiterjedtebb és hosszabb lesz a koronavírus-járvány már zajló harmadik hulláma Dél-Koreában - figyelmeztettek a helyi egészségügyi hatóságok csütörtökön.

Dél-Koreában már második napja a 700-at közelíti az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma. Hétfőtől további 150 szűrőállomást alakítanak ki, és még több tesztet végeznek három héten keresztül Szöulban és környékén, hogy megfékezzék a kórokozó terjedését ebben a sűrűn lakott régiókban, amely a dél-koreai fertőzések melegágyának tekinthető. Az országban eddig 40 098 esetet észleltek, és 564 halálesetet kötnek a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekhez. A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy a jelenlegi helyzetben a fertőtlenítési kapacitás és az egészségügyi rendszer kezdi elérni a terhelhetőség határát. Szerdán 506 beteget nem tudtak kórházban elhelyezni ágyhiány miatt. Emiatt további rendelőket és klinikákat jelöltek ki a betegek fogadására.

Múlt hét vége óta Szöulban szigorú kijárási tilalom van érvényben, és elrendelték a legtöbb üzlet bezárását két hétre. Az összejövetelek létszámát 50-ben maximálják, és korlátozzák a résztvevők számát a vallási rendezvényeken és az iskolai tanórákon is. Ezek a korlátozások legalább december végéig hatályban maradnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.