A patak partján hagyta újszülött babáját a gödöllői nő, ezt a büntetés szabták ki rá

Forrás: Shutterstock -
büntetés ítélet újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly egy gödöllői nő a patak partján megszülte babáját, majd magára hagyta a kisfiút. Egy hajszálon múlott az élete, de az arra járók még időben észrevették. Most született ítélet az ügyben.

A 28 éves nő tavaly áprilisban szülte meg kisfiát Gödöllő területén egy fás bokros részen a patakparton. Az anya terhességét is eltitkolta, így nem akarta megtartani a babát, ezért a sorsára hagyta. Arra járók vették észre a csecsemőt, és azonnal mentőt hívtak, az utolsó pillanatban sikerült megmenteni, már annyira kihűlt a kisfiú.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

A nő ellen vádat emeltek, idén októberben pedig kimondták a bűnösségét tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében. A bíróság 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, illetve elveszítette szülői felügyeleti jogát.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte, hogy az ítéletet módosítsák felemelt tartamú, végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, és tiltsák el a közügyek gyakorlásától is – írta a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.