Prostitúcióra kényszerítette, megverte és fenyegette a férfi a fiatal magyar nőt: elfogták

Forrás: Shutterstock -
prostitúció fenyegetés magyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letartóztatta egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, akit még karácsony előtt fogtak el a rendőrök és azzal gyanúsítanak, hogy prostitúcióra kényszerített egy nőt Budapesten - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A kényszerintézkedés elrendelése 2021. január 24-ig szól,

a férfit súlyos testi sértés kísérletével, a személyi szabadság megsértésével, szexuális erőszakkal, kerítéssel és prostitúció elősegítésével, valamint kitartottság bűntettével gyanúsítja a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség.


A rendőrség múlt szerdán számolt be az esetről, tájékoztatásuk szerint a budapesti J. István idén ősszel a közösségi médián keresztül ismerkedett meg egy 27 éves, Heves megyei nővel, akivel üzenetváltások után találkozott is. A gyanúsított arra akarta rávenni a nőt, hogy regisztrálják egy szexuális szolgáltatásokat hirdető weboldalra.

Mivel az áldozat nem működött együtt vele, a férfi nem engedte ki a lakásból, azzal fenyegette, hogy megöli a családját, majd megerőszakolta.


Az áldozatnak később anyagi ellenszolgáltatásért kellett emberekkel lefeküdnie.

A férfi elvette a pénzét, folyamatosan fenyegette, esetenként megverte és fojtogatta a nőt, aki nélküle nem mehetett sehova.


A sértett végül a családtagjaitól kért segítséget, akik december 21-én fordultak a rendőrséghez. A bejelentés napján megtalálták a prostitúcióra kényszerített nőt egy erzsébetvárosi lakásban. A rendőrök a 34 éves J. Istvánt elfogták, és kezdeményezték a letartóztatását. A bíróság tájékoztatása a férfi és a nő egy VII. kerületi apartmanban szállt meg. A férfi végül fenyegetéssel rávette a nőt arra, hogy regisztráljon egy közvetítői oldalon. Másnap a férfi nem engedte ki az apartmanból, de amikor a nő egyedül maradt, értesítette a szüleit, akik a következő napon hazavitték. A férfi ezután ismét megfenyegette a nőt, aki a családját féltve ismét Budapestre utazott, hogy megbeszéljék a problémát. Amikor azonban távozni akart a lakásból, a férfi kétszer arcon ütötte, majd a hasára térdelve fojtogatta addig, amíg a nő már alig kapott levegőt.

Letartóztatták a férfit, aki prostitúcióra kényszerített egy nőt Budapesten - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


Később a férfi ismeretlenekkel találkozót beszélt meg, a nőt taxival vitte a találkozóhelyre.

Elfogásáig mintegy 15-20 férfi részére szolgáltatta ki prostitúciós tevékenység céljából a nőt. A szolgáltatásokért járó összegből a nő nem kapott, azt a férfinak kellett minden alkalommal átadnia.


A bíróság megállapította, hogy a férfinek nincs bejelentett lakóhelye, és bár azt mondta, az édesanyjánál lakik, ezt a rendőrségi hivatalos feljegyzés nem erősítette meg. Igazolt jövedelme sincs, egzisztenciális körülményei rendezetlenek, továbbá büntetett előéletű, a legutóbb lopás vétsége miatt ítélte őt a bíróság, 80 nap elzárásra.

A bíróság a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt döntött a férfi letartóztatásáról. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.