27 ember halálát okozta a koronavírus egy idősek otthonában: szuperterjesztő Mikulás vihette be a kórt

Forrás: Shutterstock -
mikulás Belgium koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A belga hatóságok közlése szerint 27 idős ember halt meg egy idősek otthonában. A kórt egy Mikulásnak öltözött férfi terjeszthette el az intézményben. 

Ünnepséget tartottak december elején a Mol városában található idősek otthonában Belgiumban, ennek következtében kezdett el terjedni a koronavírus az intézményben, ugyanis kiderült, hogy a férfi, aki Mikulásnak öltözött be, fertőzött. Az AP News szerint már 27 idős ember vesztette életét.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A város önkormányzata közölte, hogy az otthon nem jelentette be az eseményt, ha tudomásuk lett volna róla, nem engedélyzték volna a megtartását. Összese 88-an fertőzödtek meg. Egy belga virológus szerint azonban nem jelenthető ki teljes biztonséggal, hogy a beöltözött férfi a fertőzés okozója, mivel ő korábban is önkéntesként dolgozott az intézményben, vagyis az is lehet, hogy ő is ott kapta el a fertőzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.