A Dal 2021: szombaton indul a show az első válogatóval

A Dal 2021 tehetségkutató m1
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton indul a tíz produkciót bemutató első adással A Dal 2021 a Duna Televízióban. Az immár tizedik, jubileumi évad négy válogatójából összesen húsz dal jut a két elődöntőbe, ezekből nyolc előadó kerül a március 13-i döntőbe.

A szombaton 19 óra 35 perckor kezdődő első válogatóban Galda Levente (dalának címe: Eredő), Hajdu Erik (Szürke madár), a Mudfield (Nincsen szerencsém), Nagy Adri (Hol voltál?), a Name Project (Altass el!), Siklósi Balázs (Csak egy Igen), Sőti Barbi (Érezz idebenn), Szőke Niki (Új esély), a Tortuga (Törnek az ablakok) és Veréb Tomi (Miénk volt a világ) lép színpadra - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezi.

A DAL 2021 MTVA


Idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét sms-szavazáson keresztül, így ezúttal is aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A szavazás részletei az első adásban derülnek ki.
A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül be a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a televíziónézők a március 13-i döntőben, amelyben kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2021-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapó négy produkcióra szavazhatnak a nézők, a végső győztesről tehát a közönség dönt.

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy lemezfelvétel és videoklip készítésére kap lehetőséget, átveheti a Petőfi Zenei Díj Év Dala elismerését. A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak: a tizedik évadban is gazdára talál A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója és A Dal 2021 Felfedezettje cím, egyben a Petőfi Zenei Díj Az Év Szövegírója és a Petőfi Zenei Díj Az Év Felfedezettje díj.
Az élő adás után közvetlenül, 21 óra 45 perctől a színfalak mögül várja a nézőket A Dal Kulissza Korsós Judit Lolával és Forró Bencével. A műsorban az előadók és a zsűri is számos érdekességgel szolgál a produkciókról, kulisszatitkokat is megosztva.

A Dal 2021 honlapján mind a negyven dal meghallgatható, emellett a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.