Ezek lehetnek a 2020-2021-es tél leghidegebb napjai. 

Csütörtök
Hajnalban még többfelé lesz csapadék: az esőt egyre nagyobb területen havazás váltja fel, majd reggeltől nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A keleti tájakon - különösen a kb. Eger-Szeged vonalon - akár egész nap hullhat a hó. Az északnyugati szél sokfelé fokozódik viharossá, a Bakony és a Balaton térségében erősen viharos (90-100 km/h) lökések is lehetnek, néhol hófúvás akadályozhatja a közlekedést. A hőmérséklet semmit sem emelkedik, csak csökken: délután már országos fagy várható.

Péntek
A többórás napsütés mellett futó hózáporok fordulhatnak elő. Reggel -20 és -10, délután -7 és -1 fok között alakulhat a hőmérséklet - a havas tájakon lehet a legzordabb idő. Erős marad az északi szél, mely tovább rontja a hőérzetet.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint az olyan általános tünetek - mint tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák - mellett várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki.

Szombat
Sok napsütésre van kilátás, csak kevés helyen fordul elő hózápor. Sokfelé marad élénk, nyugaton erős az északi légmozgás. Egész napos fagy lesz -9, -1 fok közötti értékekkel.

Forrás: Shutterstock

Vasárnap
Északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan lehetnek hózáporok. Lokálisan lepel-5cm-es hóréteg képződhet. Reggel -10, délután -1 fok körül valószínű a hőmérséklet. Hideg téli nap lesz.

Hétfő
Nem várható lényeges változás, folytatódik a kemény téli idő. A napsütés mellett hózáporok fordulhatnak elő. Erős lesz az ÉNy-i szél. Délután néhol már fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet, de reggel zord hideg lesz -10 fok körüli hőmérséklettel - írja a Köpönyeg