Jön az enyhülés: a hétvégén végre kicsit fellélegezhetünk

Forrás: wikipédia / Készítette: Allie_Caulfield -
enyhülés időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét vége felé közeledve tovább folytatódik az enyhülés, 9-11 fok is lehet. 

Kedd


Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte az Észak-Dunántúlon, később az északi tájakon máshol is lehet elszórtan hószállingózás, hózápor. A délkeleti szél gyenge marad. Reggel -7, délután +1°C körül alakul a hőmérséklet.

Szerda


Délelőtt erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és északnyugat felől szórványosan alakul ki eső, északon, északkeleten havazás, ónos eső. A nyugati szél sokfelé megélénkül. +5 fok köré enyhül a levegő, de ÉK-en még fagypont körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a fagyos, hideg időjárás enyhülni látszik, így enyhe melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Csütörtök


Az ország középső tájain napos, gyengén felhős idő ígérezik. Délnyugaton és északkeleten azonban tartósan párás, rétegfelhős maradhat az idő. +5 és +11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Forrás: wikipédia / Készítette: Allie_Caulfield

Péntek

Erősen felhős időre van kilátás, többfelé esővel, ÉK-en esetleg havas esővel. A maximum +1 és +7 fok között valószínű. Az északias szél csak néha élénkül meg.

Szombat


Változóan felhős, nyugodt télvégi idő várható. Csapadék nem lesz. +3 és +9 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.