Nem menekülhet tettei elől: kiadták a gyilkos román orvost a magyar hatóságoknak

gyilkosság Nyíregyháza bíróság bűnhődés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzasztó tragédia rázta meg az országot még 2016-ban, amikor is egy román férfi gyermekei előtt végzett egy nyíregyházi asszonnyal és férjét is meglőtte.

A román állampolgárságú orvos, S. Dan kegyetlenül kivégezte a nála 14 évvel fiatalabb nőt, aki korábban állítólag a szeretője volt. A férfi nem tudta elviselni, hogy a nő szakított vele és inkább a családját választotta, ezért úgy döntött, végez vele. A nő férjét is súlyosan megsebesítette, aki túlélte a támadást, de a bal oldalára lebénult. A lövöldözést a házaspár két gyermeke is végignézte, szerencsére nekik nem esett bajuk.

fegyver pisztoly támadás lövés Forrás: Shutterstock

A férfi az elmúlt 4 évet egy román börtönben töltötte, először ott ültették le tiltott fegyverviselésért és fegyverhasználatért. Dan rettegett a magyar hatóságoktól, ezért hazájában szeretette volna leülni büntetését. A férfi egyre rosszabb mentális állapotba került, ügyvédje attól tartott, hogy öngyilkosságot követ majd el cellájában - írta meg a Bors.

Tavaly szeptemberben jött el az igazság pillanata. Leülte több éves büntetését Romániában, így 2019 szeptemberében végül kiadták Magyarországnak, hétfőn pedig előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt állítják a Nyíregyházi Törvényszék elé, ahol akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.