75 ezer dollárért kelt el Ronaldo földhöz vágott karszalagja

Forrás: AFP/Marco Bertorello -
Cristiano Ronaldo árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jótékonysági árverésen 75 ezer dollárért (több mint 23,1 millió forintért) kelt el az a csapatkapitányi karszalag, amelyet Cristiano Ronaldo vágott földhöz dühében a szerbek vendégeként vívott labdarúgó világbajnoki selejtező végén.

Az Európa-bajnoki címvédő portugál válogatott ötszörös aranylabdás kapitánya a 93. percben lőtt el egy előreívelést a kifutó kapus mellett, a labda pedig - a televíziós felvételek tanúsága szerint - teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó Stefan Mitrovic kirúgta. A portugálok ünnepelni kezdtek, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban továbbot intett, és mivel a gólvonal-technológia hiánya mellett a videobíró sem állt rendelkezésre, nem lehetett visszanézni az esetet.
A portugálok 36 éves sztárja még a lefújás pillanatai előtt elindult az öltözőbe, közben pedig mérgesen a földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját.

Forrás: AFP/Marco Bertorello

Később kiderült, hogy az elhajított karszalagot még aznap árverésen kínálták megvételre. Az aukciót egy jótékonysági szervezet indította, amely egy súlyos betegségben szenvedő, hat hónapos szerb kisgyermek 2,5 millió euróba kerülő gyógyszerére gyűjt pénzt. A karszalagot egy pályamunkás juttatta el a szervezetnek, amely három napig kínálta megvásárlásra online az ereklyét. A szerb állami televízió pénteken közölte: 75 ezer dollárért vásárolta meg egy ismeretlen személy.
Ronaldót tettéért számos kritika érte, ám Fernando Santos szövetségi kapitány sietett leszögezni: a 36 esztendős Ronaldo marad a nemzeti csapat kapitánya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.