Szilágyi István fia ellen vádat emeltek és életfogytig tartó fegyházbüntetést kértek rá. Megszólalt nagynénje, és elmondta, mit gondol a vádról.

Szilágyi István fia ellen vádat emeltek különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt, és indítványozták, hogy a bíróság ítélje a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre. Péter a nagynénje, Humenyánszky Sarolta teljesen összetört a hír hallatán. Szerinte ugyanis nem a férfi az egyetlen, aki hibás abban, hogy megtörtént a tragédia.

Szilágyi István fia örökre rács mögött maradhatFotó: Koncz Márton - Origo

"Nem akarom elhinni, hogy ilyen súlyos lehet a büntetése Petinek. Nem érdemli meg, hogy az egész életét a börtönben töltse, de ha esetleg valaha ki is engedik, már öregember lesz, ki fogadná be? Szörnyű ez az egész, és tudom, hogy nem ő tehet róla..." - mondta a Blikknek Sarolta. 

"Rossz és nehéz gyerekkora volt, szerintem azért történt a tragédia, mert a szülei állandóan noszogatták, hogy keressen munkát. Ha nem szekálják, talán nem történik meg a gyilkosság sem" - tette hozzá.