Megszólalt Szilágyi István fiának nagynénje: ezt gondolja arról, hogy Péter örökké rács mögött maradhat

Fotó: Koncz Márton - Origo
Fotó: Koncz Márton - Origo -
szilágyi istván büntetés Szilágyi Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilágyi István fia ellen vádat emeltek és életfogytig tartó fegyházbüntetést kértek rá. Megszólalt nagynénje, és elmondta, mit gondol a vádról.

Szilágyi István fia ellen vádat emeltek különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt, és indítványozták, hogy a bíróság ítélje a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre. Péter a nagynénje, Humenyánszky Sarolta teljesen összetört a hír hallatán. Szerinte ugyanis nem a férfi az egyetlen, aki hibás abban, hogy megtörtént a tragédia.

Szilágyi István fia örökre rács mögött maradhat Fotó: Koncz Márton - Origo

"Nem akarom elhinni, hogy ilyen súlyos lehet a büntetése Petinek. Nem érdemli meg, hogy az egész életét a börtönben töltse, de ha esetleg valaha ki is engedik, már öregember lesz, ki fogadná be? Szörnyű ez az egész, és tudom, hogy nem ő tehet róla..." - mondta a Blikknek Sarolta.

"Rossz és nehéz gyerekkora volt, szerintem azért történt a tragédia, mert a szülei állandóan noszogatták, hogy keressen munkát. Ha nem szekálják, talán nem történik meg a gyilkosság sem" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.