Fontos információ: így léphetsz kapcsolatba a kórházban lévő szeretteddel

Forrás: AFP/Tarso Sarraf -
fontos járvány információ kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos még mindig sokan vannak kórházban a koronavírus miatt.

Bár a kapcsolatfelvételt nehezíti, hogy a kórházban fekvő betegek nem fogadhatnak látogatókat, az intézményeknek a tilalom ellenére is biztosítaniuk kell a kapcsolattartást a betegek és a hozzátartozóik között. Ide tartozik az is, hogy a kórház dolgozóinak megfelelő tájékoztatást kell nyújtaniuk a beteg állapotáról.

Ha valaki nem éri el telefonon szeretett rokonát, és tanácstalan azzal kapcsolatban, hogyan tudna felvilágosítást kapni a kórházban fekvő beteg állapotáról, vagy kapcsolatba lépni vele,

a kórházigazgatót kell megkeresni és tőle bekérni ezeket az információkat.

Amennyiben telefonon nem lehet elérni, érdemes e-mailt írni. Fontos információ, hogy a covid-osztályokon is lehetővé kell tenni, hogy a közvetlen hozzátartozó bemenjen a súlyos állapotú beteghez, és elbúcsúzhassanak tőle. A vörös zónába a családtagok védőfelszerelésben léphetnek be.

Forrás: AFP/Tarso Sarraf

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.