Hableány-katasztrófa: óriási összegű kétérítést kérnek az áldozatok hozzátartozói

Fotó: Polyák Attila - Origo -
kártérítés koreai áldozatok tárgyalás Hableány-katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
4,3 milliárd forint kártérítést követelnek a dunai hajóbaleset koreai áldozatainak családtagjai a hajókat üemeltető társaságoktól. A baleset óta már majdnem két év telt el, de felelősségrevonás nem történt.

Keresetet nyújtott a be 26 koreai áldozat nevében eljáró ügyvédi iroda a Fővárosi Törvényszékhez - írja a Ripost. Az tragédia áldozatainak hozzátartozói 4,3 milliárd forint kártérítést követelnek a Viking Sigyn és a Hableány üzemeltetőjétől. Ez rekordnak számít, magyar bíróságnak ekkora összegű kértérítésről még nem kellett döntenie.

Dunai hajóbaleset - halottak kiemelése Fotó: Polyák Attila - Origo

A beleteset miatt indult büntetőper lassan halad, több szakember úgy gondlolja, hogy a védelem szándékosan húzza az időt.
"Számunkra ez az egyik legfájóbb pontja az ügynek: a Pethő-család már nagyon szeretné, hogy kimondják, ki a felelős a szerettük haláláért. Az ügy azonban egyre csak húzódik és húzódik. Minden tárgyaláson itt vannak, amin csak engedik. Bocsánatkérésben azonban úgy tűnik, hiába reménykednek" - mondta a lapnak dr. Magyar György ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.