Hableány-katasztrófa: a Viking kapitányának üzent az elhunyt matróz édesanyja

Viking Sigyn Hableány Dunai hajóbaleset Hableány-katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majdnem két év telt el a Hableány katasztrófája óta, de az elhunyt matróz édesanyja, Julika néni nem tud túllépni fia halálán.

A Hableány-katasztrófa mai tárgyalásán mutatták azokat a videókat, amiket turisták készítettek a Viking fedélzetén. A sötét képeken alig volt valami kivehető, a kétségbesett sikolyokat azonban tökéletesen lehetett hallani. Ítélet még nem született. A két hajó ütközése következtében 27 koreai turista és a kétfős magyar személyzet vesztette életét. A matróz édesanyja, Julika néni minden nap gondol elhunyt fiára.

A Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya Forrás: MTI/Mónus Márton

"Ma már nincs a szívemben se bosszúvágy, se harag, mert elfogadtam, hogy semmi nem adhatja vissza a fiamat. De képtelen vagyok felejteni, kiheverni a történteket. A nap minden percében ő jár az eszemben, ha pedig álmodom róla, olyan élesen látom, mintha élne. Nem tudok belenyugodni, hogy alig öt percen múlt a kisfiam élete, ennyi kellett volna, hogy lehorgonyozzanak a kikötőben. Korábban azt kívántam a Viking Sigyn luxushajó kapitányának, hogy olyan büntetést mérjen rá a sors, amilyenre ő ítélte a kisfiamat. Nem tudom, mikor hirdet ítéletet a bíróság, de abban reménykedem, hogy a kapitány nem vezethet többé hajót" - mondta Julika néni a Blikknek.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.