Indiában tehéntrágyával kenik be magukat az emberek, hogy ne kapják el a koronavírust - Videó

trágya tehén India koronavírus tehéntrágya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt régóta tudjuk, hogy a hindu vallásban szentként tisztelik a szarvasmarhákat, az viszont újkeletű, hogy az indiaiak azt hiszik, a szent állat ürüléke megvédi őket a koronavírussal szemben.

A nyugat-indiai Gudzsarat államban terjedt el a hiedelem, miszerint a tehéntrágyával kezelt bőr védelmet nyújt a koronavírus ellen. Úgy hiszik, a már megfertőződött embereknek is jól jön a tehén ürüléke, hiszen segítségével könnyebben átvészelhető a betegség.

A vallási rituálékhoz eddig is használtak szarvasmarha trágyát, sőt, Indiában tehéntrágya fesztivál is van. Az indiai orvosok és szakemberek arra figyelmeztettek, hogy a trágya önmagában is terjeszthet fertőző betegségeket, így nem érdemes ilyen célra használni, hiszen a szarvasmarha ürülékének semmi köze a koronavírushoz -írja a Reuters.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.