A koronavírus újabb hulláma kezdődhet Angliában: a nyitás után ez várható

Forrás: Shutterstock -
Anglia hullám oltás nyitás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korlátozások újabb enyhítése újabb koronavírus-hullámot idézhet elő Angliában, de a szakértők szerint ez közel sem lesz olyan súlyos, mint a korábbiak. 

Az újabb, május 17-i lazítások után a szakértők szerint elkerülhetetlen, hogy Angliában újabb koronavírus-hullám kezdődjön. A fertőzések terjedése biztosan gyorsabb lesz, hiszen onnantól fogva a beltéri vendéglátás is engedélyezett, ahogy ott a társas érintkezés is.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Ezután a a vírus terjedését jelző R-szám a kormány tanácsadói szerint biztosan 1 fölé emelkedik.

A magas átoltottság miatt azonban a szakértők szerint nincs ok az aggodalomra.

Úgy vélik, nem valószínű, hogy az egészségügyre fenntarthatatlan nyomást gyakorolnának. A tervek szerint júniusban oldják fel az összes korlátozást, az ezt követő egy évben a becslések szerint 54 900 kórházi felvétel történhet. 2021 szeptemberéig maximum 5700 kórházi ápolttal, és összesen 11 200 halálesettel számolnak. Ez akkor következhet be, ha a mutációk miatt csökken az ellenállóképesség, ha ez nem így lesz, akkor 4000 halálesettel számolnak őszig. A központi modellekben a szeptemberi harmadik hullám "csúcsán" naponta legfeljebb 175 haláleset következik be - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.