Szomorú hír: örök vadászmezőkre távozott az állatkert legidősebb tigrise

tigris Budapesti Állat-és Növénykert gyász állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
El kellett altatni Norbit, a Budapesti Állatkert legidősebb tigrisét, akinek idős korral járó gyógyíthatatlan betegségei már megnehezítették életét.

A Budapesti Állat- és Növénykert szomorúan közölte a hírt, hogy ma reggel elhunyt Norbi, az állatkert legidősebb tigrise. A szibériai tigris 2003. március 15-én született a Hannoveri Állatkertben, és 2004. november 18-a óta él Magyarországon, a Budapesti Állatkertben. Az itt töltött évek során előbb egy Nadia nevű nőstény, majd a 2006-ban született, és 2010-ben érkezett Niva lett Norbi párja, akivel együtt öt kölykük született - írja a Zoo Budapest.

A tigrisek a természetben átlagosan 8-12 évig élnek, viszont az állatkertben a gondoskodásnak köszönhetően meghosszabbodik az élettartamuk. Norbi 18 évig élt, ami az állatkerti tigriseknél is már szép kornak számít, különösen a hím állatok esetében.

Az idős korral járó gyógyíthatatlan betegségei az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették Norbi életét, s az elmúlt napokban tovább rosszabbodott az állapota. Így az állatorvosok ma reggel az állat elaltatása mellett döntöttek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.