Ausztriában szerdán kinyitottak az éttermek és a hotelek

Forrás: Shutterstock -
Ausztria koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztriában szerdán kinyitottak a fél évvel ezelőtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bezárt éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is.

Ausztria-szerte 40 000 vendéglátó egység és 68 400 hotel és panzió nyitotta meg újra kapuit a vendégek előtt. Az Österreich című napilap felmérése szerint 41 százaléka a megkérdezetteknek annak örül a legjobban, hogy végre barátokkal beülhet egy kávézóba vagy étterembe.

Kinyitottak a fitneszszalonok, a mozik, a színházak és a sportlétesítmények is. Bécsben, a Duna-parton az egyik közkedvelt vendéglő már hajnali ötkor kinyitott, és a pincérek együtt ünnepelték a napfelkeltét és a nyitást a vendégekkel. Az emberek és a vendéglátósok kedvét egyelőre még az sem szegte, hogy tucatnyi különböző igazolást kell ellenőrizni, hiszen van, aki oltási igazolvánnyal, mások korábbi koronavírusos betegségükről kapott orvosi papírral vagy negatív teszttel érkeznek.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.