Megverték és az utcán hagyták a petőfiszállási férfit – Egy óráig senki sem vette észre

életfogytiglan bántalmazás ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilveszter este verte össze egy ismerőse a petőfiszállási férfit, majd kint hagyták az utcán a mínuszokban. Egy óra múlva találták csak meg, de már késő volt. A tettes életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.

Másodfokon 20 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki 2018 decemberében megverte egy ismerősét, majd kint hagyta a hidegben. A férfi nem élte túl.

A 67 éves férfi Szilveszter éjjelén italozott két ismerősével, ekkor keveredett szóváltásba az áldozattal, mert az megsértette a barátnőjét. Amikor a másik barátjuk hazament, a férfi rátámadt, és ököllel illetve egy fémbottal kezdte ütni őt, 30 percig bántalmazta.

A fotó illusztráció. Forrás: pixabay.com

Ezután visszahívta az ismerősét, akivel kitették utcára az összevert férfit, és magára hagyták a fagypont körüli hőmérsékletben. Egy órába telt mire valaki észrevette a földön heverő embert. Kórházba vitték, ám ott belehalt a sérüléseibe.

A tettes nem ismerte el a bűncselekményt.
Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett súlyosbításért, a férfi védője pedig felmentés és enyhítés érdekében.
A másodfokú Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezésével egyetértve életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta – írta az ügyészség.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.