Operatív törzs: már ma feloldanak egy igen komoly korlátozást

Forrás: MTI/Kormany.Hu/Botár Gergely -
korlátozás feloldása korlátozások kórházi látogatási tilalom koronavírus-járvány beteglátogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzsa mai sajtótájékoztatásán többek között elmondták, hogy mi az a korlátozó intézkedés, ami már a mai nappal feloldásra kerül.

A pünkösdi hétvégére való tekintettel hétfő helyett már péntektől részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a járvány elleni védekezésért felelős testület pénteki online sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2020. április 25. A kormany.hu által közreadott képen Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf, az ORFK szóvivője (b-j) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 25-én. MTI/kormany.hu/Botár Gergely Forrás: MTI/Kormany.Hu/Botár Gergely

Galgóczi Ágnes az operatív törzs döntéséről elmondta: bizonyos korlátozó intézkedések érvényben maradnak. Továbbra sem látogatható koronavírus-fertőzött, egy beteghez naponta egy látogató mehet be, legfeljebb egy órára, a maszkviselés a kórházak egész területén kötelező, és a belépéskor testhőmérséklet-mérést kell végezni.

A látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal kell rendelkeznie vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatnia.

Közölte, ha a beteg állapota és az időjárás megengedi, a kórház szabadtéri területén többen is meglátogathatják a betegeket.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.