Mindkét személy majomhímlővel került kórházba az Egyesült Királyságban. Kiderült, hogy külföldön kapták el a betegséget. 

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter jelentette be a hírt, miszerint két ember került kórházba majomhímlővel ez Egyesült Királyságban.

A majomhimlő egy olyan ritka, halálos vírus, mely elsősorban Afrika középső és nyugati részén fordul elő. A fertőzött kezdetben belázasodik és fájdalmak gyötrik, később pedig a himlőkre jellemző kiütések jelennek meg a bőrén. Nevét onnan kapta, hogy elsőszámú hordozói a majmok, de ezen felül egyes mókusfajtákban is kimutatták már a betegséget.

A miniszter elárulta, hogy mindkét fertőzöttet Wales északi részén azonosították, és az egyik beteget átszállították a liverpooli kórházba. Hozzátette: a betegség egyelőre alacsony kockázatot jelent a széles tömegek számára - írja a BBC.

Újabb halálos vírus terjed: ketten is kórházba kerültek majomhimlővel az Egyesült Királyságban (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

A Liverpooli Egyetemi Kórház szóvivője is megerősítette a hírt, miszerint az intézményben ápolnak egy majomhimlővel fertőzött embert. A fertőzött egyelőre nem jelent veszélyt sem az intézmény dolgozóira, sem pedig a többi betegre - jelentette ki.

A walesi közegészségügy közleménye szerint mindkét fertőzött külföldön kapta el a betegségset. A fertőzöttek egy háztartásban élnek.