Elege lett belőle, hogy tárgyiasítják a nőket: saját felnőtt szórakoztató céget alapított a filmrendező

Forrás: Fabrizia / Wikimedia Commons -
felnőtt film pornó tárgyiasítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lust Erika meg akarja változtatni a felnőtt szórakoztatóipart. A feminista pornó rendezőnő belefáradt a nőgyűlölő jelenetekbe, amelyekben tárgyakként kezelik a nőket.

A pornó egy jellemzően férfiak által uralt iparág. Erika Lust svéd származású rendező azonban lépéseket tett ennek megváltoztatására. A 44 éves üzletasszony Lust Films néven saját produkciós céget alapított és díjakat is nyert nőközpontú erotikus filmjeivel. Erikát a tradícionális felnőtt filmek inspirálták, melyek sajnos sokszor nem veszik figyelembe a nőket - írja a Daily Star.

Erika Lust Forrás: Fabrizia / Wikimedia Commons

Erika célja a női öröm normalizálása filmjeivel, amely szerinte a férfiak számára is előnyös.

- állítja az üzletasszony, aki szerint az emberek úgy fogyasztják a pornót, mint az egészségtelen ételeket. Bár az emberek tudják, hogy káros is tud lenni, mégis nézik. Erika szerint a pornó fogyasztásának egyetlen etikus módja, ha fizetünk érte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.