Szívvel-lélekkel játszott a magyar csapat - háromgólos vereséget szenvedett a címvédő portugál válogatottól

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
válogatott foci Eb 2021 foci EB vereség magyar portugál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának keddi összecsapásán, a Puskás Arénában.

A vendégek, bár végig fölényben futballoztak, igazán nagy nyomást - egy rövid periódust leszámítva - nem tudtak gyakorolni a magyar kapura, Gulácsinak azonban így is volt három-négy bravúrja. A hazaiak lesgólig jutottak a második félidőben, a portugálok viszont Guerreiro megpattanó lövésével vezetést szereztek a 84. percben, három perccel később Cristiano Ronaldo büntetőből megduplázta az előnyt, a hosszabbításban pedig végleg bebiztosította a győzelmüket.

A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Portugáliával szemben: négy döntetlen mellett ez volt a tizedik veresége.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szombaton a világbajnok franciákat fogadja, majd jövő szerdán a németek vendége lesz Münchenben.

A portugálok 3-0-ra győztek ellenünk. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy helyen minden, ami foci Eb!

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.