A fürdőkádban érte a halál a kisfiút: saját bátyja okozta a végzetes tragédiát

áramütés halál fürdőkád meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kisfiú csupán melegvizet akart magának engedni, de ez az életébe került. Bátyjának és a korábban kihívott villanyszerelőnek is a bíróság előtt kell feleni.

A nagykőrösi családnál szabálytalanul lett bevezetve a villany, emiatt gyakran megrázták őket az elekromos tárgyak. Az édesanya értesítette erről a szolgáltatót, aki kikapcsolta az áramot, és felkérték a nőt, hogy hívjon szakembert. A villanyszerelőt tinédzserkorú fia fogadta, ami végzetes hibának bizonyult - írja a Bors.

A fürdőkádban érte a halál a kisfiút: saját bátyja okozta a végzetes tragédiát (illusztráció) Forrás: shutterstock

A szakember elmondta, újra kellene kábelezni a lakást, valamint egy új szivattyú is kelleni fog. A tini azt mondta, az új szivattyút ő is ki tudja cserélni, amire a villanyszerelő rábólintott.

Miután a szivattyúcsere megtörtént, az áramot visszakapcsolták. A gépek azonban továbbra is ráztak, így a tini úgy döntött, visszaköti a korábban kivett hibás kábelt - ráadásul teljesen szakszerűtlenül -, mindezt pedig teljes titokban.

Öccse épp az öntöttvas kádban fürdött, amikor vizet akart engedni bele, de közben hozzáért a fém csaptelephez, ami aktiválta a hibás szivattyút. A kisfiút 230 Voltnyi áramütés érte. A kórházban hetekig küzdöttek életéért az orvosok, de végül meghalt.

A Nagykőrösi Járásbíróság elé kedden áll a gyerek bátyja és a villanyszerelő, hogy feleljenek a gondatlanságukért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.