Innentől fognak növekedni a koronavírusos esetek: a legjobb időszak már mögöttünk van

Forrás: Shutterstock -
növekedés koronavírus megbetegedés esetszám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A járványügyi adatok jelenleg még kedvezőek hazánkban, de a szomszédos országok némelyikében már kezdenek ismét növekedni, és ez nálunk sem kerülhető el Vattay Gábor fizikus-statisztikus szerint. 

A szomszédos országok némelyikében már növekedésnek indult a koronavírussal megfertőződöttek száma, erre hazánkban is számíthatunk. "A mostani volt a legjobb hétvége, innentől exponenciálisan emelkedni fognak a járványügyi számok" - erre számít Vattay Gábor. A járványügyi modellekkel is foglalkozó szakember úgy véli, szeptemberre már tízszer annyi esetszám lesz naponta, mint most.

Szükség lehet harmadik oltásra - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Rusvai Miklós úgy véli, meg kell teremteni a lehetőséget a harmadik oltásra, Boldogkői zsolt virológus szerint azonban fontosabb, hogy azok kapjanak vakcinát, akiknek még egyetlen oltásuk sincs. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország jelenleg Európában, de ha szükség lesz rá, a harmadik oltás feltételeit is megteremtik - írja a Szeretlek Magyarország.

A delta variáns terjedése miatt már Görögországban is szigorítottak a járványügyi korlátozásokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.