"Úristen, remélem, nem halt meg" - Sokkot kapott az Óbudán 5 embert elgázoló fiatal lány

gázolás Óbuda lány sokk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, 2021. július 13-án 22 óra 30 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint a III. kerületi Monostori úton több embert elgázolt egy autó. Szerencsére mindenki életben van, négyen sérültek meg. Az autót egy 19 éves lány vezette, akit a balesetet követően a mentősök sokkos állapotban vittek kórházba. 

Az Opel Corsa típusú gépkocsi a Monostori úton a Nánási út irányából a Szentendrei út irányába közlekedett, amikor hátulról elütött öt, úttesten sétáló embert. A balesetben négyen megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. A személygépkocsit egy 19 éves nő vezette - írta korábban a Police.hu.

A Bors információi szerint a négy nő és egy férfi a Római partról tartottak hazafelé, amikor a baleset történt, de az a környékbeliek számára is rejtély, hogy a járda helyett miért az úttesten sétáltak, méghozzá háttal a forgalomnak.

"Ez egy nagyon sötét útszakasz, a közvilágítás gyenge, az egyik lámpát még egy fa is takarja, szinte teljes sötétség honol ezen a részen. Emellett nemhogy járda, egy széles, bokros és fás sáv is van, ahol biztonsággal közlekedhettek volna"

- magyarázta a lapnak az egyik helyi lakos.

Egy másik helyi lakó elmesélte, hogy ő azonnal kirohant az utcára, amikor meghallotta a csattanást.

"Meghallottuk a puffanást, nagy erejű volt, azonnal kirohantunk, mert üvegtörés hangját is hallottuk, először azt hittük, hogy valaki nekirohant a kint parkoló kocsinknak vagy a fának"

- mesélte a nő.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Amikor kiért, a kétségbeesett sofőr már kipattant a kocsiból. Négyen a fűben ültek, az egyikük viszont a kocsi előtt feküdt, valamelyikük cipője a kocsi tetején landolt az ütközés következtében.

"Először azt hittem, hogy csak leültek iszogatni a fűbe a műanyag poharaikkal, de aztán megláttam a vérző fejű asszonyt a földön. A fiatal sofőr nagyon megijedt, remegett, és azt kiabálta: úristen, remélem, nem halt meg" - folytatta a lapnak a környékbeli.

"Próbáltam kommunikálni a földön fekvő nővel, de nem beszélt, azonban végig éber volt. Amikor kiértek a mentők, szerencsére már nem vérzett a feje, és velük már tudott beszélni is.

A lány viszont összeomlott. Ő is megsérült, mind a két karja tele volt üvegszilánkokkal. Mondtam neki, hogy nézesse meg a mentőkkel, de ő csak azt hajtogatta, hogy ne vele törődjenek, hanem a sérült nővel. Próbáltam neki és a sérülteknek vizet adni és megnyugtatni. Egy ideig tartotta magát, de amikor odaért az anyukája, elszakadt a cérna, zokogórohamban tört ki"

- folytatta.

Úgy tudni, hogy a fiatal sofőr annyira kiborult, hogy őt is elvitte a mentő. Később kiderült, hogy a lány alkoholtesztje negatív lett, a gyalogosok viszont alkoholt fogyasztottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.