Hatalmas a szigor a tokiói olimpia körül: ezeket nem lehet csinálni a játékok végéig a városban

Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock -
Tokió 2020 2020. évi nyári olimpiai játékok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tokiói olimpia a koronavírus miatt már így is csúszott egy évet, ráadásul találtak már a sportolók között is pozitív Covid tesztet, így nem csoda, hogy a városban hatalmas a szigor.

Jelenleg maga Tokió is rendkívül szigorú szabályok mentén működik: az éttermekben tilos alkoholt felszolgálni egészen az olimpiai játékok végéig, augusztus 23-ig (azt, hogy a 24-én kezdődő paralimpiai játékok kezdetére feloldják-e a tilalmat, egyelőre nem tudni), ráadásul a "hangos szurkolás" – a kiabálás és az ugrálás – is tiltólistára került.

Tokió Forrás: Shutterstock

Nemcsak a zárt helyszíneken, de szabadtéren is tilos a gyülekezés: ez lesz az első és alighanem egyetlen olimpia, ahol a triatlon-drukkerek nem követhetik élőben kedvenceiket a kordonok mögül az utcákon. - olvasható más egyéb érdekeséggel együtt a Travelo oldalán.

Egy helyen, minden ami tokiói olimpia

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a tokiói olimpiával kapcsolatos? Akkor kattints az Origo Sport oldalára, hogy ne maradj le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.