Karikó Katalin is kifejtette véleményét a vakcinák keveréséről: ezt tanácsolja

Forrás: MTI/Rosta Tibor -
harmadik oltás vakcina Karikó Katalin keverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A harmadik oltás beadása miatt egyre fontosabb kérdés, hogy mely vakcinák keverhetők. Sokan kifejtették már álláspontjukat, most karikó Katalin is elmondta, ő hogyan vélekedik. 

Már több szakértő is megszólalt arról, hogy mely oltásokat érdemes harmadikként beadni. Legutóbb Dr. Kacskovics Imre immunológus professzor nyilatkozott erről a kérdésről, most pedig Karikó Katalin árulta el az RTL Klubnak, hogy mely vakcinák keverhetőek.

Karikó Katalin is megosztotta álláspontját a vakcinák keveréséről Forrás: MTI/Rosta Tibor

"Az AstraZeneca és a Szputnyik V vakcina esetében a harmadik oltásnak feltétlenül másnak kell lennie, de az mRNS-t tartalmazó vakcinákat (mint például a Pfizer vagy a Moderna készítményét) akárhányszor be lehet adni, akármilyen előző vakcina után" - írta a BioNTech alelnöke.

Rusvai Miklós elárulta: a vitaminok helyett ez a csodaszer erősíti leginkább az immunrendszert

Sokan úgy védekeznek a koronavírus ellen, hogy marékszámra tömik magukba a különféle vitaminokat. Rusvai Miklós virológus szerint azonban ennél sokkal többet is tehetünk az immunrendszerünkért. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.