Ahogy tegnap mi is beszémoltunk róla, az Operaház egyik művésze közösségi oldalán fejezte ki nemtetszését az intézmény jövő évi, nőnapi programjával kapcsolatban, amit Rubint Réka prezentálna. Schobert Norbi ezt természetesen nem hagyhatta szó nélkül, közösségi oldalán mondta el véleményét, amire azóta a balettművész válaszolt is. Most az Operaház is beszállt, közleményben reagáltak a történésekre.

A Magyar Állami Operaház sajtóközleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, melyben pár dolgot tisztáznak. Azt írják, Rubint Réka az opera felkérésére, egyetlen alkalommal tart fitnesztréninget az erre önként vállalkozó kollégáknak. Rubint Réka nem tart balettórát, és az esemény nem kötelező. Az Opera Zenekar sem működik közre; az edzéshez szolgáló zene alapját majd az erre az alkalomra kiválogatott és remixelt operamuzsikák képezik az intézmény felvételeiből. Az Opera a tervek szerint rögzíti majd az eseményt, és azt az intézmény közösségi oldalán teszik elérhetővé.

Az Operaház is reagált Rubint Réka ügyéreForrás: opera.hu

A közlemény szerint Rubint Réka edzése sokakat érdekelhet, egyben bemutatja az Opera hivatalos megnyitás előtt álló Eiffel Műhelyházának tornatermét - írja az Index.