Örökbe adták a szabadlábon lévő rokonok tudta nélkül a halálra éheztetett Kiara testvérét, Kincsőt. 

Kiara 2016-ben halt éhen a szülei hibájából, akik ezért most börtönbüntetésüket töltik. Nővérét, Kincsőt most váratlanul örökbe adta a gyámhatóság, amiről nem tájékoztatták a vérszerinti szüleit, de a nagyszülőket sem. A börtönben ülő apa korábban azt tervezte, hogy szabadulása után ő fogja nevelni a gyereket, de erre már nem lesz esélye. 

Embertelen és érzéketlen döntést hozott a gyámhatóság. Hiszen az a kislány szeretett minket. Az íróasztal mögött ücsörgő, érzéketlen bürokraták nemcsak a szüleitől, hanem tőlünk is megfosztották Kincsőkét. Ráadásul még a nevét is megváltoztatták. Pedig még 80 éves koromban is rendszeresen elmentem Hevesre meglátogatni őt. Kincsőke most 11 éves, szerencsére a hivatalnokok soha nem törölhetik ki a szülei emlékét az agyából" - mondta a Blikknek a nagymama.

Örökbe adták a halálra éheztetett Kiara testvérét - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Kincső három és fél éves volt, amikor a szüleit letartóztatták, ő pedig nevelőszülőkhöz került. Nagyszülei kéthetente látogatták. 

"Egy alkalommal éppen láthatáson voltunk az unokámnál. A fiam felhívott a mobilomon, amit átadtam Kincsőkének. Leírhatatlan volt az unokám öröme, hogy az apjával beszélhet. Igaz, a gyámhatóság nem örült neki, egy goromba nő ordítozott is velem emiatt. Valóságos sokként ért minket a hír, amikor megtudtuk, hogy nem mehetünk többé láthatásra, mert az egri gyámhatóság váratlanul, előzetes egyeztetés nélkül örökbe adta Kincsőt. Még a nevét is megváltoztatták. Hogy hová, kihez került, azt a gyámhatóság nem árulta el" - mondta a nagymama.