Friss hazai adatok: lassan eléri a százat a napi új fertőzöttek száma

elhunytak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A beoltottak száma 5 663 658 fő, közülük 5 497 940 fő már a második oltását is megkapta. 86 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 212 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 763 801 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 16 374 főre csökkent. 80 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15 fő van lélegeztetőgépen.


A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelemét, hogy a 12 éven felüli gyermeket automatikusan lehet regisztrálni oltásra és számukra is nyitva az időpontfoglaló.

Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 83 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 75 ezren már fel is vették azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.