Buszbaleset az M7-esen: Bár volt biztonsági öv minden üléshez, senki nem volt bekötve az utasok közül

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
Buszbaleset az M7-esen biztonsági öv buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcan vesztették életüket abban az autóbuszban, ami vasárnap hajnalban Szabadbattyánnál átszakította az M7-es autópálya szalagkorlátját és egy felüljáró pillérének ütközött. A szerencsétlenségben nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg. A friss információk szerint minden üléshez tartozott biztonsági öv, de azt egyik utas sem használta. 

Az éppen pihenő buszsofőr, az első ajtó melletti széken ült a tragédia pillanatában. Ő kirepült a szélvédőn, könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Az édesanyja, akinek a 70. születésnapi ajándéka volt ez az út, belehalt a sérüléseibe.

"Bár volt biztonsági öv az üléseken, senki nem volt bekötve az utasok közül. Aki legelöl ült, azok közül mindenki meghalt. Emlékszem egy kedves, fiatal szerelmespárra, ők is elöl ültek... A szőke, szemüveges lány szörnyethalt, míg a párja túlélte az ütközést. Szörnyű lesz neki ezzel a tudattal továbbélni. Amíg él, kísérteni fogja őt az emléke – idéz az indirekt egy neve elhallgatását kérő utast.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.