Szlávik János a negyedik hullámról beszélt: nem marad alacsony az új fertőzöttek száma

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
veszély negyedik hullám oltatlanok Szlávik János oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlávik János infektológus főorvos az ősszel érkező negyedik hullámról, illetve az oltásról beszélt. Elmondta, hogy az oltatlanok veszélyben vannak, azonban a jó hír az, hogy a beoltottak betegség esetén sem kerülnek súlyos állapotba.

Friss adatok alapján ma is emelkedett a koronavírusis betegek száma itthon. Hárman meghaltak, és újabb 109 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Kiderült az is, hogy a delta variáns is lehet tünetmentes, ezért nagyon könnyen továbbadható. Lassan, de emelkedik a fertőzésszám, ugyanis egyre több - inkább oltatlan - fiatal betegszik meg. Egyelőre alacsonyak a számok, de nem biztos, hogy ez az ősszel így is marad, ugyanis az oltási hajlandóság stagnál.

Dr. Szlávik János a Mokkában nyilatkozott a témával kapcsolatban. Az interjút ide kattintva tudod megtekinteni.

Szlávik János azoknak ajánlja a harmadik oltást, akik immunhiánnyal vagy daganattal küzdenek. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az infektológus azoknak ajánlja a harmadik oltást, akik immunhiánnyal vagy daganattal küzdenek. Orvosi konzultáció alapján lehet eldönteni, hogy a második oltás utáni az ötödik vagy hatodik hónapban ajánlatos-e a harmadik oltás. Európában elsőként hazánkban volt elérhető a harmadik oltás lehetősége. A Miniszterelnökség államtitkára, György István szerint az oltás gördülékenyen zajlik.

Úgy gondolja, hogy szigorításokkal le lehet lassítani és meg lehet fékezni a vírus terjedését. Az infektológus főorvos szerint esély van arra, hogy újra kötelező lesz a maszkhasználat. A szakértők szerint a negyedik hullám más lesz, mint az eddigiek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.