Elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat a turisták, jövő héttől várhatóan piros besorolást kap Horvátország

turista COVID-19 utazás Horvátország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtöki jelentése szerint a horvát tengermellék továbbra is kockázatos, narancssárga besorolás alá esik, de a növekvő esetszámok miatt a jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára.

Ez rossz hír az idegenforgalomból élőknek. Sajtóhírek szerint a turisták már elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat.

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint az oltatlanok járványa zajlik jelenleg az országban, ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele. Június vége óta a fertőzöttek 85 százaléka, a kórházban kezelt betegek 87 százaléka, míg a koronavírus-járvány következtében elhunytak nyolcvan százaléka nem volt beoltva - magyarázta.
Az elmúlt 24 órában 468 új esetet azonosítottak, így a járvány kezdete óta a SARS-CoV-2 koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a 368 ezret. A Covid-19 szövődményeiben az elmúlt napon egy beteg halt meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8295-re emelkedett. Kórházban 251 beteget ápolnak, közülük 26-en vannak lélegeztetőgépen.

Horvátországban, bár csaknem két hónapos késéssel, de sikerült beoltani a felnőtt lakosság felét a koronavírus ellen - közölte a horvát sajtó pénteken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.