Megdöbbentő: így verik át az idős embereket a csalók Óbudán

Forrás: Shutterstock -
átverés rendőrség Óbuda csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kéményseprőnek, rendőrnek vagy éppen vízvezetékszerelőnek öltöznek a csalók, így próbálnak bejutni főként idős emberekhez. Az esetek többsége főként Óbudán történik. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. 

Nemrég a III. kerületben egy idős asszonyt károsított meg egy férfi, aki magát vízvezetékszerelő mesternek adta ki és néhány belsős információ segítségével 50 ezer forintot csalt ki a jóhiszemű asszonytól Békásmegyeren.

A történet részleteiről az áldozat egyik, a neve elhallgatását kérő családtagja mesélt a Metropolnak.

"Szombaton édesanyám a helyi szupermarketből jött ki bevásárlás után, amikor egy 170 cm körüli, vékony testalkatú, 45-50 éves férfi várt rá munkaruhában. Magát vízszerelőnek adta ki. Anyukámat a nevén szólította, és megkérdezte: „Megismer-e, a szövetkezetnél vagyok vízszerelő, a harmadikon élő idős bácsi betelefonált, hogy ázik. Anyagra kellene pénz, hogy minél előbb megcsináljuk! A számlát hozom majd!" - mesélte az áldozat fia.

Ezt követően a férfi elkísérte az asszonyt egy ATM-hez és kint megvárta, amíg felveszi a pénzt. Vélhetően azért nem kísérte be, hogy ne készülhessen róla kamerafelvétel. Átvette tőle az ötvenezer forintot, majd azt mondta, hogy nemsokára visszajön a kollégájával és megcsinálják az ígért munkát. Azóta nem látták a férfit.

Kéményseprőnek, rendőrnek vagy éppen vízvezetékszerelőnek öltöznek a csalók, így próbálnak bejutni főként idős emberekhez Forrás: Shutterstock

"Anyu lement az alattunk lévőhöz, hogy megnézze a beázás mértékét, ekkor szembesült vele, hogy becsapták. Hívott engem, én pedig felhívtam a lakásszövetkezet ügyeleti számát. Kiderült, hogy nem dolgozik náluk ilyen személyleírású férfi. Anyukám sokkos állapotban volt, ezért én tettem meg a feljelentést" - mondta a családtag.

A lap megkereste a Budapesti Rendőrfőkapitányságot az üggyel kapcsolatban.

"A leírt esettel összefüggésben a BRFK III. kerületi Rendőrfőkapitányság feljelentés alapján, csalás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás folyamatban van, gyanúsított kihallgatás nem történt"

- közölék, majd néhány jó tanáccsal látták el a lakosságot.

"A rendőrség javasolja, hogy ilyen esetekben ismeretlen személynek előleg címén pénzt ne adjanak át, vegyék fel a kapcsolatot a közös képviselővel, az érintett szomszéddal. Amennyiben felmerül a csalás gyanúja, úgy haladéktalanul tegyenek bejelentést a rendőrségen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.