Látványos leleplezés: az M1 megmutatta, honnan tudhatjuk a várható időjárást

meteorológia időjárás műhold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Puskás Tivadar, a telefonközpont feltalálójának szeptember 17-ei születésnapja kapcsán mutatta be a közmédia, hogy a kommunikációs eszközök fejlődésének köszönhetően már nemcsak kommunikálni tudunk egymással, hanem a műholdak segítségével bármikor megtudhatjuk, hogy például Tokióban is esős-e az idő.

A technika fejlődése nyomán műszereink kikerültek a világűrbe, így már nemcsak kommunikálni tudunk egymással, de a műholdak segítségével információkat is kapunk, így jutnak el hozzánk a különböző meteorológiai adatok is.

Forrás: 123rf.com

„A szatellitekről beérkező információkat a számítógépek feldolgozzák, a múltbeli és aktuális adatokból lemodelleznek egy jövőbeli légköri állapotot, amit napról-napra bemutatunk az időjárás-jelentésekben" – mondta Fejős Ádám meteorológus.

Hogy a műholdak miként pásztázzák Földünket, azt egy látványos bemutató segítségével ismerhették meg a közmédia nézői. A videó, amelyből persze az is kiderül, hogy mikor lesz szükségünk esernyőre, IDE kattintva nézhető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.