"Ez nem gázrobbanás volt" - megszólalt egy férfi, aki ott volt a kiskörei vízerőműben a robbanáskor

Forrás: kiskore.hu -
vízerőmű robbanás Kisköre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kiskörei vízerőműben az egyik turbina tervezett, éves karbantartása során történt robbanás, amiben négyen sérültek meg. Egyelőre nincs hivatalos álláspont arról, mi okozhatta a detonációt, de az egyik ott tartozkodó szerint biztos, hogy nem gázrobbanás történt. 

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, a kiskörei vízerőműben robbanás történt. A balesetben négyen sérültek meg, a legsúlyosabban Lovász Sándor, aki megbízott telepvezetőként dolgozott a csarnokban, őt súlyos égési sérülésekkel szállították a debreceni bőrklinikára. Egyelőre nem tudni biztosan, mi okozta a detonációt.

A kiskörei erőmű Forrás: kiskore.hu

"Úgy tudom, a szakemberek egyelőre csak találgatják a detonáció okát, a rendőrök még hajnalban is a munkásokat hallgatták ki" - mondta a Blikknek egy áruszállító férfi, aki a furgonjával vitte az erőműhöz a mentőhelikopter személyzetét.

Egy, az erőműben tartózkodott férfi szerint nem gázrobbanás történt.

Az volt a szerencsém, hogy épp egy szekrény mögött álltunk, ami felfogta a lökéshullám egy részét.

A vízerőmű korábbi vezető elektronikusa, Bóta László 30 évig dologozott ott, ő úgy véli, vagy a transzformátor műszaki hibája, vagy emberi mulasztás okozta a balesetet.

együtt dolgoztam Lovász Sanyival, nagyon alapos, precíz szakember, ő biztosan nem hibázott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.