Koronavírus: "A végén el kell majd döntenünk, hogy kit kezeljünk és kit nem" - Kritikus a helyzet az intenzív osztályokon Romániában

egészségügy intenzív ellátás Románia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az összeomlás szélén áll az egészségügyi rendszer Romániában. Rengeteg a koronavírus-fertőzött, az intenzív osztályok már nem tudnak megbirkózni a feladattal - írja a transindex.ro.

„Jelenleg a sürgősségi egységek ténylegesen a frontvonalon küzdenek. A Szent Pantelimonban 45 férőhely van, az udvaron felállított sátorral együtt, és 50 beteg várakozik még. Mire várnak? Hogy esélyt kapjanak arra, hogy megküzdjenek a saját életükért! 18-an az intenzív osztályon vannak, és arra várnak, hogy minél hamarabb megüresedjen egy ágy, 21-en pedig oxigénre szorulnak, és arra várnak, hogy átkerüljenek az oxigénes kórtermekbe. Igen, nagyon súlyos a helyzet! Az egészségügyi személyzet a betegekkel együtt küzd az életükért" – állt a RO Vaccinare Facebook-oldalán vasárnap közzétett üzenetben.

Azt írják, sok oltatlan fiatal is kórházba kerül, a hét eleje óta durván megugrottak az esetszámok.

„A végén el kell majd döntenünk, kit kezeljünk és kit nem, akárcsak Olaszországban. Ez volt a maximum az intenzív osztályon!" - mondta Vasile Cepoi, a Iași Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatója. „Már nem tudunk megbirkózni a feladattal, túlterheltek vagyunk. A hét eleje óta pedig még riasztóbb az esetszámok növekedése. A negyedik hullám nagyon nehéz lesz" - nyilatkozta helyi kórház vezetője, Simona Ivasco.

Ennyire ugrott tegnapról mára a koronavírus-fertőzöttek száma: ezek a pontos adatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.