Újabb koronavírus elleni vakcina kerülhet forgalomba

oltás koronavírus Covaxin koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miközben folyamatosan nő az első, illetve már a harmadik oltást is felvettek száma, a világon továbbra is égető szükség van a további vakcinákra.

A hazánkban is jól ismert Pfizer-BioNTech, a Szputnyik, az AstraZeneca vagy éppen a Moderna vakcina mellett novemberben egy újabb oltóanyagot engedélyezett világszintű használatra a WHO. Az Egészségügyi Világszervezet most az indiai Bharat Biotech fejlesztését hagyta jóvá.

A cég oltóanyaga, a Covaxin nevű vakcina a kínai Sinopharmhoz hasonlóan elölt vírust tartalmaz. A több mint egymilliárd lakosú Indiában 100 millióan már megkapták a Covaxint, valamint számos afrikai és közel-keleti országban is oltanak vele. A WHO döntése nyomán most már a világon bárhol nyugodtan használhatják 18 éven felülieken.

Ez a delta variáns egyik legelső tünete

Ha ezt tapasztalod, azonnal csináltass tesztet!

A Covaxin hatóanyaga ugyanis megfelel a koronavírus elleni védelemre vonatkozó szabályoknak, és az előnyei messze meghaladják a kockázatokat. Az oltóanyag 77,8 százalékos hatékonyságot mutat a Covid-19-cel szemben, valamint 65,2 százalékban hatásos a hazánkban is egyre több embert megfertőző Delta variánssal szemben - írja a Világgazdaság a The Times of India cikkére hivatkozva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.