Presser Gábor önéletrajzi könyvében ír az általa megélt jó és rossz élményekről. Így derült ki, hogyan kezdődött kapcsolatuk Komár Lászlóval és az is, milyen súlyos fenyegetést kapott tőle. 

Komár László sokat köszönhet Presser Gábornak, ennek ellenére az énekes a halála előtt komolyan megfenyegette a társát, pedig korábban nagyon jó viszonyt ápoltak. Minden a hatvanas évek végén kezdődött, ekkor hívta el Komár a bandájába billentyűzni Pressert. Sokáig azonban nem dolgoztak együtt, ugyanis beindult az Omega, majd az LGT, Presser Gáborra pedig ezekben a bandákban volt szükség. 

Presser Gábor arról vallott, hogy Komár László megfenyegette őtForrás: Origo

Nem feledkezett meg azonban Komár Lászlóról. Komárt még a Vígszínházba is bekerítettem. Akkoriban nem túl jól mentek a dolgai, besummantottam a Képzelt riportba. Énekes-táncos szereplő volt..." - idézi a Blikk Presser könyvét.  Azon gondolkodott, hogyan lehetne Komár Lászlóból sztárt csinálni.

"Eleinte azt hitte, megőrültem, mikor cseresznyemag-köpködés közben felvetettem neki az Elvis, de magyarul lemezötletet. Izgatta is a dolog, meg húzódozott is, akarta is, meg nem is. Arra gondoltam, így Komár megőrizheti saját magát, jó lesz a lelkének, és miközben Elvist énekelhet, mint régen, lehet, hogy ha jók a magyar szövegek, komoly közönséget is toboroz."

Pressser még szerzőnek is feltüntette a Mondd, kis kócos című slágerében, hogy ne a nagyon szerény jogdíjakból kelljen élnie. Komár László szekere azonban beindult, lemezei nagy eladást produkáltak.
 Ez is bejött, Komár szórakozva futott be. Ahogy kell. És ez volt a cél. Közel húsz éve volt jelen, mikor váratlanul igazi sztár lett. Azért igazi, mert többször neki kellett feszülnie, de megcsinálta"
- írta Presser. Ezután történt a váratlan fenyegetés. "Csak hát labilis volt szegény, egy nagyon is furcsán érzékeny és kiszámíthatatlan ember. Élete vége felé minden – még csak nem is sejthető – előzmény nélkül írásban súlyosan megfenyegetett. Bár nagyon jól ismertem, és tudtam, milyen érzelmi kitörésekre képes, ez kissé váratlanul ért, de nemsokára már lehetett hallani, hogy beteg, nincs igazán jól" - számolt be Presser, de a levél pontos tartalmát nem közölte.